PrijemTražiRegistruj sePristupi

Share | 
 

 GOFIN(Cacatua goffini)

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
srpskelegende
Moderator
Moderator


Broj poruka : 1304
Datum upisa : 05.02.2011
Godina : 44
Lokacija : Banatsko Novo Selo

PočaljiNaslov: GOFIN(Cacatua goffini)   Ned Maj 01, 2011 9:18 am


Prirodno stanište Gofin papagaja: Tanimbar ostrva, Indonezija.


Gofin živi u šumama i šumskim oblastima ali se može videti i u oblastima gde žive ljudi.
Ova vrsta papagaja je ozbiljno ugrožena zbog trgovine ovim pticama i uništavanja njihovog prirodnog staništa.


Sezona parenja Goffina je moguća tokom cele godine. Nose 2 jaja, koja su dimenzija 28,4 mm.
Odrasle ptice u početku su stidljive i povučene ali vrlo brzo se pripitome.
Kavez za ptice mora biti sa ojačanim žicama i prostran. U zimskim uslovima ove ptice podnose temperature do 5°C.


Hrane se raznim semenjem, suncokretom, zobom, pšenicom, heljdom i pirinačem, kuvanim kukuruzom, raznim vrstama voća i povrća, sveže cveće i pupoljcima.


Period parenja Goffina počinje u maju, nose od 2 do 4 jaja, period inkubacije od 28 dana; vreme do potpunog operjavanja je 8 nedelja.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
 
GOFIN(Cacatua goffini)
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
 :: Ostale Zivotinje :: Ptice :: Papagaji, Kanarinci i Zebe-
Skoči na: