PrijemTražiRegistruj sePristupi

 

 BRAMA BRAME I DEO

Ići dole 
AutorPoruka
Admin
Admin
Admin


Broj poruka : 77
Datum upisa : 04.02.2011
Godina : 47
Lokacija : Banatsko Novo Selo

BRAMA BRAME I DEO Empty
PočaljiNaslov: BRAMA BRAME I DEO   BRAMA BRAME I DEO EmptySre Feb 09, 2011 7:59 am


Da se kaze nesto i o brami.Brame imaju malo izduženu leđnu liniju koja izvire iz širokih ramena u blagom usponu (na gore). Kod petla na gornjem uglu glavnih upravljačkih pera dostiže najvišu tačku. Prsna linija se spušta, gledajući s preda prsa izgledaju široka i okrugla. Krajevi krila, koji su priljubljeni uz telo, moraju biti sakriveni u sedlastom perju.
Zadnji deo tela je dug kao kod Kokina, a naročito kod petlova Brame. Perje je čvrsto a srpna pera (rep) idu na gore i malo su raširena.Kada se gleda od pozadi, repna pera su malo u stranu otvorena, ali je rep gusto popunjen perjem. Donja linija tela, kroz upadljivo naglašen stomak obrastao obiljem perja (stomaku daje punoću i bogatstvo) je upadljivo vidljiva. Njegovo celokupno držanje (stav) je različit od Kokina. Butke i noge su mu malo više od srednje dužine i pune su mekanog paperja. Na butkama ima perje nabrano u obliku "zavrnutih rukava". Noge od butnog zgloba pa do noktiju na prstima, gusto su popunjene jakim perjem. Boja nogu mora biti žuta. Kokoška je malo niža, ali i pored kratkog vrata prsa su joj uvučena. Sedlo i rep treba da je žbunasto popunjeno perjem. Njena najviša tačka mora biti u repu uzimajući u obzir pera za upravljanje.
Glava im je mala, vrlo široka i jako lučna. Na glavi je troredna kresta u obliku graška (mahunasta) bez produžnog kraja (trna), mala, nežna vratna kresta i duguljaste crvene ušne minđuše.
Oči su tamno narandžasto- crvene boje.
Klasične boje su svetle i tamne. Dok su mlade imaju jarebičastu boju (kod jarebičaste Brame) i žuto kolumbija boju (kod bele Brame).
Crna jarebičasta boja pojavila se tek pre nekoliko godina. Kod te boje je, tamo gde je lepa plava boja kod plave jarebičaste, kod nje se pojavljuje crna boja. Zlatne nijanse su nešto svetlije.
Do sada su priznate boje Brame u krupnoj rasi: svetla Brama, tamna, žuta kolumbija, plava jarebičasta, crna-jarebičasta.
To je dobroćudna, mirna rasa ali znaju da budu temperamentni.
Kokoška pronosi tek u sedmom, a ponekad u osmom mesecu.
Težina: petao 3,5 - 5 kg,
kokoška 3 - 4,5 kg
Veličina prstena:
petao 27, kokoška 24
Jaje za nasad: 53 g
Boja ljuske jajeta:
žućkasto-braon,
bolje žućkasto-crvena
BRAMA BRAME I DEO BramasvetlakBRAMA BRAME I DEO BramasvetlapBRAMA BRAME I DEO BramacrnajarebiastapBRAMA BRAME I DEO Bramatamna
Nazad na vrh Ići dole
https://kp-forum.all-up.com
 
BRAMA BRAME I DEO
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
 :: Ostale Zivotinje :: Ukrasna Zivina-
Skoči na: