Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue. 
PrijemTražiRegistruj sePristupi

 

 DOGO ARGENTINO I DEO

Ići dole 
AutorPoruka
Admin
Admin
Admin


Broj poruka : 77
Datum upisa : 04.02.2011
Godina : 47
Lokacija : Banatsko Novo Selo

DOGO ARGENTINO I DEO Empty
PočaljiNaslov: DOGO ARGENTINO I DEO   DOGO ARGENTINO I DEO EmptySub Feb 05, 2011 12:57 am


STANDARD


Lobanja je masivna, konveksna, u smeru od napred ka nazad i bocno, kao i posmatrana odozgo, na osnovu zaobljenja misica za zvakanje i misica potiljka. Nosnik je iste duzine kao i lobanjski deo, sto znaci da je zamisljena lnija koja spaja unutrasnje ocne uglove jednako udaljena od potiljne kvrge i vrha nosne pecurke.

Oci su tamne i boje lesnika, ivice kapaka su crne ili svetle, rastojanje ociju mora da bude veliko, pogled zivahan i inteligentan, ali u isto vreme tvrd i cvrst.

Zubalo je dobro prilagodjeno, bez prognacije, jako sa dobro usadjenim i velikim zubima.

Nos je crno pigmentisan, na kraju lako podignut, nozdrve su dobro otvorene.

Usi su dobro postavljene, polu ili sasvim podignute, trouglastog oblika.

Potiljna kost ne sme da strci napolje, vec je jaki misici potiljka moraju potpuno pokriti.

Vrat je jak, zaobljen, dobro oblikovan, sa debelom kozom grla, faltana kao kod mastifa, bordoske doge ili buldoga, ne zategnuta kao kod bulterijera.

Grudi su siroke, duboke, sa mnogo mesta zajaka pluca. Odnapred gledano mora dubina grudi da doseze do ispod laktova. Ramena su visoka, vrlo jaka, sa jasno misicavim reljefom. Grudni kos je sirok, bocno gledan svojom donjom ivicom strci preko laktova. Gornja linija je visa u predelu ramena i blago se spusta ka slabinama i sapima.

Prednje noge su ravne, potpuno paralelne, sa kratkim prstima koji leze jedan pored drugog. Slabinski deo je prekriven muskulaturom. Zadnje noge su jake, natkolenica sa jakim misicima, sa kratkom potkolenicom i dobro zatvorenim sapama, bez odstojecih prstiju. Rep je dugacak i jak, ali ne ide preko skocnog zgloba. Normalno nosen viseci, u afektu je podignut i stalno se bocno pomera.

Tezina je od 40-45kg, a visina je od 60-65cm. Dlaka je kratka i gusta, bele boje i ne sme da ima nikakvu mrlju.

DISKVALIFIKACIONE MANE:
Svetlo plave oci ili oci razlicitih boja, nemost, fleke na dlaci, beo ili jako beo flekav nos, predgriz ili podgriz, jako visece usne, hrtovska glava, duge nekupirane usi*, visina ispod 60cm i svaka fizicka disproporcija.

*Danas je u velikom broju zemalja kupiranje usiju zabranjeno, te se nekupirane usi ne uzimaju vise kao diskvalifikaciona mana.
Nazad na vrh Ići dole
https://kp-forum.all-up.com
srpskelegende
Moderator
Moderator
srpskelegende

Broj poruka : 1304
Datum upisa : 05.02.2011
Godina : 47
Lokacija : Banatsko Novo Selo

DOGO ARGENTINO I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: DOGO ARGENTINO I DEO   DOGO ARGENTINO I DEO EmptyNed Mar 13, 2011 4:17 pm

Argentinska doga je pasmina koju karakterizira velika veličina, prvenstveno bijela boja i snažno mišićavo tijelo. Nastala je u početkom prošlog stoljeća u Argentini, te su se psi ove pasmine prvenstveno koristili kao lovački psi i to u lovu na veće životinje kao što su pume i divlji veprovi. Ova pasmina inače potječe od kordobskih borilačkih pasa, koji su danas izumrla pasmina.

Što se općih karakteristika ovih pasa tiče, oni gotovo uvijek dolaze u potpuno bijeloj boji, te imaju vrlo kratku dlaku. Mužjaci su visine oko 62 centimetara, dok su ženke u pravilu nekoliko centimetara niže. Sama duljina tijela je obično nešto manja od visine, dok kod ženki ponekad duljina tijela može biti duža od visine.
DOGO ARGENTINO I DEO Argentinskadogasmanjeno
Nazad na vrh Ići dole
Leonblanco
Neznanac
Neznanac


Broj poruka : 6
Datum upisa : 20.03.2011

DOGO ARGENTINO I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: DOGO ARGENTINO I DEO   DOGO ARGENTINO I DEO EmptyNed Mar 20, 2011 1:22 am

Mala prepravka oko standarda ove rase i da pojasnimo da ovo nije Argentinska doga nego Argentinski pas ili Dogo Argentino Wink
DOGO ARGENTINO I DEO Mayor

OPŠTI IZGLED : Molosoidan tip, mezomorfičan i makrotaličan, u okviru željenih proporcija bez gigantskih dimenzija. Njegova pojava je skladna i moćna zahvaljujući jakim mišićima koji se ističu pod čvrstom i elastičnom kožom, pripijenom uz tijelo ne previše labavim potkožnim tkivom. Korača tiho ali sigurno, mudro i sa sposobonšću brze reakcije, pokazujući svojim pokretima svoju stalnu veselu narav. Iskren i odan, upadljive bjeline, sa tjelesnom snagom koja ga čini pravim atletom.


VAŽNE PROPORCIJE : Kao mezomorfna životinja, nijedan dio ne odstupa od cijeline tijela koje je skladno i uravnoteženo. Mezocefaličan, dužina nosnog dijela je jednaka lobanjskom.

Visina u grebenu je jednaka visini u sapima.

Dubina grudnog koša je 50% visine u grebenu.

Dužina tijela prelazi za 10% visinu u grebenu.


PONAŠANJE I TEMPERAMENT : Veseo, otvoren, pokoran, prijateljski, tih, uvijek svjestan svoje snage. Nikad ne bi trebao biti agresivan na što se treba strogo obraćati pažnja. Njegov nadmoćni stav ga čini uvijek spremnim da se bori za svoju teritoriju sa pripadnicima istog pola a što je najviše svojstveno za mužjake. Kao lovac, on je oštar, tih i neustrašiv.


GLAVA : Mezocefaličnog tipa, izgleda snažno i moćno, bez oštrih uglova ili izraženih udubljenja. Gornja linija profila je konkavno-konveksana: konveksna na lobanji zbog izraženih mastikatornih mišića i potiljka; i blago konkavna u predijelu lica. Glava se spaja sa vratom formirajuci jak misicni luk.


REGION LOBANJE :

Lobanja : Kompaktna, konveksna antero-posteriorno i transverzalno. Zigomatični lukovi su dosta razmaknuti od lobanjske duplje formirajući veliko udubljene slijepoočnice koje stvara prostor za veliki razvoj mišića iste. Okcipitalna kost nije jasno vidljiva zbog razvijenih mišića vrata. Centralno udubljenje lobanje je blago primjetno.

Stop : Blago definisan, predstavlja prelaz sa konveksnog regiona lobanje u blago konkavni region lica. Posmatrano sa strane, stop je jasno izražen zahvaljujući reljefu supercilijarnih lukova.


REGION LICA : Jednke dužine kao i lobanja.

Nosna pečurka : Širokih nazalnih fosa. Crno pigmentisana. Blago je podignuta ka naprijed završavajući konkavni profil njuške. Posmatrano iz profila, prednja linija nosa je okomita i prava, podudarajući se sa maksilarnim rubom ili blago isturena ka naprijed.

Njuška : Snažna, sa dužinom nešto malo većom od dubine, dobro razvijena u širinu, sa stranama koje blago konvergiraju. Gornja linija je blago konkavna što je posebna karakteristika dogo argentino.

Usne: Umjereno debele, kratke i pripijene. Sa neukočenim rubovima i preferiranim crnim pigmentom.

Vilice / Zubi: Vilice su snažne i dobro adaptirane; bez prognatizma bilo inferiornog ili superiornog. Vilice bi trebale biti blago konvergentne, omogućavajući homogenizaciju dentalnih arkada. Vilice obezbjeđuju maksimalan kapacitet ugriza. Zubi veliki, dobro razvijeni, čvrsto usađeni, izgledaju čisti i bez kariesa. Preporučuje se kompletna dentacija, sa prioritetom na homogenizaciju dentalnih arkada. Zubalo je klještasto, iako je i makazasto prihvaćeno.

Obrazi : Široki i djelimično ravni, bez nabora, izbočenja ili udubljenja, pokriveni jakom kožom.

Oči : Tamne ili boje lješnika, sa preferirano crno pigmentisanim kapcima iako se nedostatak pigmenta na očnim kapcima ne smatra greškom. Bademastog oblika, mediano postavljene, rastojanje između očiju mora da bude veliko. U cijelini, pogled bi trebao da odražava budnog i živahnog psa, ali u isto vrijeme strog naročito kod mužjaka.

Uši : Postavljene visoko i lateralno, sa dobrim rastojanjem između njih zbog širine lobanje. Zbog funkcionalnosti, uši bi trebale biti kupirane i podignute, trouglastog oblika, čija dužina ne prelazi 50% dužine prednjeg ruba ušne školjke prirodnog uha. Nekupirane uši su srednje dužine, široke, debele, ravne, i zaokružene na vrhu. Pokrivene su glatkom dlakom koja je nešto kraća od one koja pokriva ostatak tijela; i na kojima mogu biti prisutne male tačke, što se ne kažnjava. Nekupirane, uši vise pokrivajući pozadinu obraza. Kad je pas na oprezu, one mogu biti polu-uspravljene.


VRAT : Srednje dužine, snažan i uspravan; gornja linija blago konveksna. Konusno oblikovan, spaja glavu u mišićnom luku koji sakriva sva koštana istaknuća na ovom dijelu i naliježe na grudni koš u širokoj osnovi. Pokriven je debelom i elastičnom kožom koja slobodno klizi preko potkožnog tkiva koje je nešto opuštenije nego na ostalim dijelovima tijela. Gradi mekane i neviseće nabore u nivou grla, što je bitna osobina za funkcionalnost pasine. Dlaka u ovom dijelu je neznatno duža od one na ostalim dijelovima tijela.


TIJELO : Dužina (od tačke ramena do stražnje tačke tijela) premašuje visinu u grebenu za 10%.

Gornja linija : U nivou, greben i vrhovi kostiju sapi su jednake visine čineći najvisočije tačke leđne linije.

Greben : širok i uzvišen

Leđa : široka i snažna, sa potpuno razvijenim mišićima koji formiraju blago uzvišenje i zaokruženje ka bedrenom dijelu leđa (slabine).

Slabine : Snažne i skrivene pod razvijenim lumbarnim mišićima koji formiraju središnju (medianu) brazdu duž kičme. Nešto su kraće od dorzalnog regiona, dižući se lagano ka vrhovima sapi. Razvijenost mišića u dijelovima gornje linije čini da dogo pokazuje nešto “ulegnut” profil sto u stvari nije tako – ovo je rezultat punog razvoja leđnih i kičmenih mišića odraslih pasa.

Sapi : Srednje dužine, velike i mišićave, jedva pokazujuci vrhove iliuma i ishiuma. Širina je jednaka ili nešto manja od širine grudnog koša; linija sapi pada u blagom konveksnom luku ka početku repa za 30 stepeni u odnosu na horizontalnu liniju.

Grudni koš : Širok i dubok. Vrh grudne kosti je u nivou sa vrhom ramenog zgloba (skapulo-humeralni zglob) a donja linija grudi minimalno u nivou sa laktom. Grudni koš je prostran, obezbjeđujući maksimalan plućni kapacitet, zajedno sa dugim i blago zakrivljenim rebrima koja se spajaju sa grudnom kosti u nivou lakta.

Stomak : Blago uvučen iznad donje linije grudnog koša, nikad uvučen kao u hrtova. Jak sa dobrom zategnutošću mišića jednakoj kao na bokovima i sapima.


REP : Postavljen srednje visoko, pod uglom od 45 stepeni u odnosu na gornju liniju. Sabljastog oblika, debeo i dug, dosežući do skočnog zgloba ali ne dalje. U mirovanju visi prirodno; kad je pas u akciji, blago je podignut iznad gornje linije i stalno u pokretu. U kasu, nošen je u nivou sa gornjom linijom ili malo iznad.


NOGE


PREDNJE NOGE : Posmatrane u cjelini, formiraju jaku i čvrstu strukturu kostiju i mišića, proporcionalnu sa veličinom psa. Prednje noge su ravne i okomite, gledano frontalno ili iz profila.

Ramena : Visoka i proporcionalna. Vrlo snažna, sa izraženim mišićnim konturama bez preobilnosti. Naliježu pod uglom od 45 stepeni u odnosu na horizontalnu ravan.

Nadlaktica : Srednje dužine, proporcionalna cjelini. Snažna i veoma mišićava, pod uglom od 45 stepeni u odnosu na horizontalnu ravan.

Laktovi : Jaki, pokriveni sa debljom i rastegljiviom kožom, bez nabora. Prirodno postavljeni naspram zidova grudnog koša te izgledaju kao da su dio njega.

Podlaktica : Jednake veličine kao i nadlaktica, okomita u odnosu na horizontalnu ravan, jakih i pravih kostiju i dobro razvijene muskulature.

Zglob došaplja : Širok i u liniji sa podlakticom, bez koštanih neravnina ili nabora kože.

Došaplje : Blago ispruženo, jakih kostiju, iskošeno pod uglom od 70 do 75 stepeni u odnosu na horizontalnu ravan.

Prednje šape : Zaobljene; kratkih, jakih, čvrsto zbijenih prstiju. Mesnatih, tvrdih jastučića, pokrivenih sa crnom kožom grubom na dodir.


ZADNJE NOGE : Srednje uglovanosti. Posmatrane u cjelini, snažne, moćne i paralelne; oslikavajući ogromnu snagu koju zahtjeva njihova funkcija. One obezbjeđuju odgovarajuće odgurivanje i određuju tipičan način hoda psa.

Butina : Dužine proporcionalne cjelini. Snažna sa poptuno razvijenom i vidljivom muskulaturom. Kokso-femoralni ugao je blizu 100 stepeni.

Koljeno : Postavljeno u istoj osi kao i noga. Femoro-tibialni ugao je blizu 110 stepeni.

List noge : Nešto kraći od butine, snažan i kontinuitet je razvijene muskulature noge.

Skočni zglob : Tarzo-metatarzalna formacija je kratka, jaka i stabilna, omogućavajići snažnu propulziju zadnje noge. Skočni zglob je jak sa izraženim vrhom. Ugao tibio-tarzalne formacije je blizu 140 stepeni. Jak metatarzus, skoro cilindričan, pod uglom od 90 stepeni u odnosu na horizontalnu ravan. Čaporci bi trebali biti odstranjeni kod pasa rođenih sa njima.

Zadnje šape : Slične prednjim, nešto manje i šire, ali jednakih karakteristika.


KRETANJE : Agilno i čvrsto; sa primjetnom promjenom kada pas pokazuje interesovanje za nečim, mijenjajući se u izdignut stav i odgovajajući brzo refleksima, tipično za ovo rasu. Tih korak, izdužen kas, dobre prednje suspenzije i snažne zadnje propulzije. U galopu, pas pokazuje svu svoju energiju ispoljavajući svoju snagu u potpunosti. Sve četiri šape ostavljaju jednostavne, paralelne tragove. Lagano koračanje nije dozvoljeno i smatra se ozbiljnom manom.


KOŽA : Homogena, nešto deblja, ali glatka i elastična. Prijanja uz tijelo poluopuštenim potkožnim tkivom koje omogućava slobodno pomjeranje bez formiranja relevantnih nabora, osim predjela vrata gje je potkožmno tkivo opuštenije. Sa što je moguće manje pigmentacije koja se pojačava sa godinama. Pretjerana pigmentacija kože nije dozvoljena. Prednost treba da se da psima sa crno obojenim rubovima usana i mukozom očnih kapaka.


DLAKA : Jednolika, kratka, ravna, glatka na dodir, sa prosječnom dužinom od 1.5 do 2 cm. Promjenljive gustine i debljine u skladu sa različitim klimatskim podnebljima. U vrlo toplim klimatskim sredinama dlaka je rijetka i tanka (omgućavajući koži da se vidi kroz nju i čineći pigmentirane regione vidljivim što se ne kažnjava). U hladnom klimatskom podneblju, ona je deblja i gušća i može imati još jedan sloj dlake ispod.


BOJA : Potpuno bijel. Samo jedna crna ili tamno obojena mrlja oko oka može biti dozvoljena, pod uslovom da ne pokriva više od 10% glave. Između dva psa jednake građe, sudija treba uvijek izabrati onog koji je bjelji.


VELIČINA :

Visina u grebenu : mužjaci : 62 to 68 cm.

ženke : 60 to 65 cm.


GREŠKE : Svako odstupanje od prethodno navedenih tačaka treba da se smatra greškom a njeno kažnjavanje treba da je u skladu sa stepenom njene izraženosti.


OZBILJNE GREŠKE :

Slabo razvijen kostur i muskulatura.
Nosna pečurka sa malo pigmenta.
Viseće usne.
Mali, slabi i pokvareni zubi. Nedostatak zuba.
Presvijetle oči, entropija , ektropija
Bačvast grudni koš; grudi oblika kobilice broda.
Ravna rebra.
Prevelika uglovanost zadnjih nogu.
Predug skočni zglob.
Netipično kretanje.
Pretjerana pigmentacija kože kod mladih pasa.
Pojavljivanje malih površina obojene dlake
Nestabilan temperament.

DISKVALIFIKACIONE GREŠKE :

Agresivnost.
Nosna pečurka bez pigmenta.
Predgrizajuće ili podgrizajuće zubalo.
Svijetlo plave oči; oči različite boje (heterokromija).
Gluvoća.
Duga dlaka.
Mrlje na dlaci tijela. Više od jedne mrlje na glavi.
Visina ispod 60 cm i preko 68 cm.

Svaki pas koji jasno pokazuje nepravilnosti u ponašanju i izgledu biće diskvalifikovan.


N.B. : Mužjaci trebaju imati dva normalna testisa potpuno spuštena u skrotum.

preuzeto sa Dogocentral
Nazad na vrh Ići dole
srpskelegende
Moderator
Moderator
srpskelegende

Broj poruka : 1304
Datum upisa : 05.02.2011
Godina : 47
Lokacija : Banatsko Novo Selo

DOGO ARGENTINO I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: DOGO ARGENTINO I DEO   DOGO ARGENTINO I DEO EmptyUto Mar 29, 2011 12:26 pm

EVO MALO RADNIH DOGO ARGENTINACA IZ KINE

DOGO ARGENTINO I DEO 90401286
DOGO ARGENTINO I DEO Test2e
DOGO ARGENTINO I DEO 39196700
DOGO ARGENTINO I DEO 26248617
DOGO ARGENTINO I DEO 54383900DOGO ARGENTINO I DEO 37548856
DOGO ARGENTINO I DEO 76875836
DOGO ARGENTINO I DEO 38704988
Nazad na vrh Ići dole
srpskelegende
Moderator
Moderator
srpskelegende

Broj poruka : 1304
Datum upisa : 05.02.2011
Godina : 47
Lokacija : Banatsko Novo Selo

DOGO ARGENTINO I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: DOGO ARGENTINO I DEO   DOGO ARGENTINO I DEO EmptyUto Mar 29, 2011 12:36 pm

Nazad na vrh Ići dole
srpskelegende
Moderator
Moderator
srpskelegende

Broj poruka : 1304
Datum upisa : 05.02.2011
Godina : 47
Lokacija : Banatsko Novo Selo

DOGO ARGENTINO I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: DOGO ARGENTINO I DEO   DOGO ARGENTINO I DEO EmptyUto Mar 29, 2011 12:40 pm

jos radnih argentinaca
DOGO ARGENTINO I DEO 29699_1483644374819_1345157112_1280379_5970050_n
DOGO ARGENTINO I DEO 29699_1479911761506_1345157112_1270977_1037146_n
DOGO ARGENTINO I DEO 29699_1479911721505_1345157112_1270976_1462716_n
DOGO ARGENTINO I DEO 32499_1459359447711_1345157112_1216249_993939_n
DOGO ARGENTINO I DEO 32499_1459359327708_1345157112_1216247_2325026_n
DOGO ARGENTINO I DEO 32499_1459359287707_1345157112_1216246_171016_n
DOGO ARGENTINO I DEO 29699_1483644334818_1345157112_1280378_3651731_n
DOGO ARGENTINO I DEO 29699_1483644294817_1345157112_1280377_336216_n
DOGO ARGENTINO I DEO 29699_1483644574824_1345157112_1280383_2611687_n
DOGO ARGENTINO I DEO 29699_1483644534823_1345157112_1280382_5540323_n
Nazad na vrh Ići dole
srpskelegende
Moderator
Moderator
srpskelegende

Broj poruka : 1304
Datum upisa : 05.02.2011
Godina : 47
Lokacija : Banatsko Novo Selo

DOGO ARGENTINO I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: DOGO ARGENTINO I DEO   DOGO ARGENTINO I DEO EmptyUto Mar 29, 2011 12:42 pm

DOGO ARGENTINO
Ne može zatajiti srodstvo s njemačkom dogom. Istovremeno taj veliki argentinski pas izgleda poput povećanog i grubog bull terijera. Kupirane uši stoje uspravno ili su malo nagnute. Rep je dug i snažan. Leđa su mišićava, vrat snažan, iako mršav i bez podvaljka. Dlaka je veoma kratka, priljubljena i čvrsta, potpuno je bele boje, dozvoljena je samo mala crna pjega na glavi. Njuška je crna kao i rub priljubljenih usnica. Oči su tamne ili boje lješnjaka. Visina - od 55 do 65 cm, težina - od 35 do 45 kg. O životnoj dobi nema podataka. Prve tri argentinske doge došle su u Evropu 1968. godine i još uvijek su retka pasmina. U Argentini su ih desetljećima koristili za lov na veliku divljač i grabežljive životinje (divlja svinja, puma). Koriste se i kao odlični psi za potrebe policije, carine i vojske. Odlikuje ih izvanredna inteligencija i hrabrost. Neosjetljive su na bolesti. U lovu ima posebno opasnu tehniku ugriza - grize od ispod. Osjetljiva je na oštre zapovijedi i kazne. Treba je odgajati i školovati pomoću motivacije uz puno pohvala i nagrada. Ima odlično razvijeno osjetilo njuha i lako ju je školovati za istraživanje i traganje. Po prirodi je dobrodušna, voli djecu i članove obitelji. Nepovjerljiva je prema strancima i drugim psima. Neuobičajeno je dobar čuvar i nadasve vjerna svome domu. Ne laje puno. Primjerena je samo odlučnim i dosljednim ljudima, koji su dobri poznavatelji pasa.


Nacin zivota u Argentini u XIX veku bio je takav da su se gotovo svi bavili lovom. Druzeci se sa psima u lovistima, ljudi su odmeravali snage svojih cetvoronozaca i uskoro je nastala nova zabava. Borbe pasa su uzivale narocitu popularnost medju Argentincima. Oni vise nisu mogli zamisliti ni jedan vikend bez ovog -sporta-. Borbe pasa su narocito bile popularne u gradu Kordoba u kojem je ponikla i lokalna rasa formirana u ovim borbama-kordobski borac. Samo najjaci neustrasivi primerci su sluzili za dalju reprodukciju.


Veliki broj razlicitih rasa je ucestvovao u konacnom genetskom sklopu argentinskog psa. Tacan put nastanka ove rase se ne zna, ali smatra se da je u stvaranju ove rase ucestvovao poenter (zbog nacina lova), engleski buldozi, bokseri, harlekini, bordoske doge, spanske doge, irski vucji hrt i pirinejski mastif. Nakon svakog ukrstanja sa odredjenom rasom, pas koji je nastajao posle tog ukrstanja,ponovo je paren sa kordobskim borcem. Tako da je u genetskom sklopu argentinskog psa oko 60% osobins kordobskog borca.

Naravno, nije se odustajalo od namere da se stvori snazan i izdrzljiv lovacki pas, tako da su u uzgoj bili ukljuceni samo najsnazniji i najhrabriji primerci sposobni da se posle duge hajke upuste u borbu sa divljaci. Cilj je bio ostvaren. Argentinski pas je olicenje uspesnog lovca. Odradjuje sam sve faze lova, od potrage do hvatanja javljajuci se samo za vreme borbe obavestavajuci tako svog gazdu da je pronasao divljac. Lovac ga je lako pronalazio i zbog cisto bele boje i jasno ga je mogao razlikovati od divljaci.
Nazad na vrh Ići dole
Joja
Neznanac
Neznanac
Joja

Broj poruka : 32
Datum upisa : 19.02.2011

DOGO ARGENTINO I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: DOGO ARGENTINO I DEO   DOGO ARGENTINO I DEO EmptyUto Mar 29, 2011 8:39 pm

I JEDAN SNIMAK RADNIH ARGENTINACA IZ 47 god
http://video.google.com/videoplay?docid=1191992140329480341#

Svaka cast za klip. Gde si ga samo" iskopao"? Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Leonblanco
Neznanac
Neznanac


Broj poruka : 6
Datum upisa : 20.03.2011

DOGO ARGENTINO I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: DOGO ARGENTINO I DEO   DOGO ARGENTINO I DEO EmptyPon Apr 04, 2011 1:02 am

DOGO ARGENTINO I DEO Kp-forum.all-up
Nazad na vrh Ići dole
Leonblanco
Neznanac
Neznanac


Broj poruka : 6
Datum upisa : 20.03.2011

DOGO ARGENTINO I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: DOGO ARGENTINO I DEO   DOGO ARGENTINO I DEO EmptyPon Apr 04, 2011 1:03 am

DOGO ARGENTINO I DEO 188433_187565751282887_100000883891745_406658_4146649_n
Nazad na vrh Ići dole
Leonblanco
Neznanac
Neznanac


Broj poruka : 6
Datum upisa : 20.03.2011

DOGO ARGENTINO I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: DOGO ARGENTINO I DEO   DOGO ARGENTINO I DEO EmptyČet Apr 07, 2011 7:19 pm

Evo nas sa 26 dana Smile))
DOGO ARGENTINO I DEO Litter-c-foto_10662862_17438377_18637568
Nazad na vrh Ići dole
UG KNL
Neznanac
Neznanac
UG KNL

Broj poruka : 11
Datum upisa : 27.10.2011
Lokacija : Novi Sad

DOGO ARGENTINO I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: DOGO ARGENTINO I DEO   DOGO ARGENTINO I DEO EmptyPet Nov 11, 2011 10:32 pm

DOGO ARGENTINO I DEO Dsc02095p

Nazad na vrh Ići dole
http://ultimateguard.webs.com
UG KNL
Neznanac
Neznanac
UG KNL

Broj poruka : 11
Datum upisa : 27.10.2011
Lokacija : Novi Sad

DOGO ARGENTINO I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: DOGO ARGENTINO I DEO   DOGO ARGENTINO I DEO EmptyPet Nov 11, 2011 10:33 pm

DOGO ARGENTINO I DEO Dsc01906n

Nazad na vrh Ići dole
http://ultimateguard.webs.com
UG KNL
Neznanac
Neznanac
UG KNL

Broj poruka : 11
Datum upisa : 27.10.2011
Lokacija : Novi Sad

DOGO ARGENTINO I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: DOGO ARGENTINO I DEO   DOGO ARGENTINO I DEO EmptyPet Nov 11, 2011 10:36 pm

Moje dve bele lepotice:
DOGO ARGENTINO I DEO Dsc019051

DOGO ARGENTINO I DEO Dsc02246qx

Nazad na vrh Ići dole
http://ultimateguard.webs.com
Sponsored content
DOGO ARGENTINO I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: DOGO ARGENTINO I DEO   DOGO ARGENTINO I DEO Empty

Nazad na vrh Ići dole
 
DOGO ARGENTINO I DEO
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
 :: Kinologija :: FCI grupe :: FCI II-
Skoči na: