Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PrijemLatest imagesTražiRegistruj sePristupi

ZLATNI FAZAN I DEO

Ići dole 
4 posters
AutorPoruka
srpskelegende
Moderator
Moderator
srpskelegende

Broj poruka : 1304
Datum upisa : 05.02.2011
Godina : 52

ZLATNI FAZAN I DEO Empty
PočaljiNaslov: ZLATNI FAZAN I DEO   ZLATNI FAZAN I DEO EmptyNed Feb 13, 2011 7:05 pm

ZLATNI FAZAN (Chrysolophus pictus)

Postojbina ovog fazana je juzna Kina. Zlatni fazan je jedan od najzastupljenijih fazana na svetu , lako se odgaja I ne zahteva posebne uslove za zivot. Hrani se raznoliko (psenica,kukuruz,jecam,pretrup,mali procenat suncokreta a ne odbija I kanarinsko seme). Obavezan sastojak svakog dana je zelenis (maslačak,listovi mlade deteline,mladi listovi koprive,zelena salata itd...).
Zlatni fazan zahteva volijeru u kojoj ima dosta rastinja da bi mogao da se preko leta krije od suncevih zraka. Muzjaci polno sazrevaju u 2.godini zivota, a zenka nosi od 6 do 12 jaja godisnje, ali bi bilo dobro da se drze dadilje kokice, kao sto su svilena koka i druge patuljaste koke koje su dobre dadilje.
Dužina mužjaka se kreće oko 1m a zenke oko 80 cm , kao i vecina ukrasnih fazana pa tako i zlatni ima odlicn i veoma lep raspored boja i prelepe kombinacije. Javljaju se u dva varijateta :
1. Zuti zlatni fazan
2. Tamni zlatni fazan
Mužjak na glavi ima ćubu koja je zute boje a na vratu, kragnu narandzaste boje sa crnim prugama. Kljun je mali , zute boje, lice obraslo paperjem takodje zute boje , kao i oci koje su izrazito zute. Ledja su prekrivena plavo-zelenom bojom a prema sredini su plavo-zuta. Krila su plavo-crna. Trbuh je crvene boje. Za razliku od muškarca ženka je prilično neupadljiva kao i kod drugih fazana... Kod ženke preovladava svetlosmedja boja sa tamnosmedjom šarom i kestenastim očima.
Što se tiče težine mužjaci su teški oko 800 gr, a ženke nesto manje oko 700 gr.
Prstenuju se alkama 11mm i muzjaci i zenke.
Nazad na vrh Ići dole
marconi
Pocetnik
Pocetnik
marconi

Broj poruka : 93
Datum upisa : 20.02.2011
Godina : 50

ZLATNI FAZAN I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: ZLATNI FAZAN I DEO   ZLATNI FAZAN I DEO EmptyNed Feb 20, 2011 12:18 am

Ajde da aktiviramo temu...
ZLATNI FAZAN I DEO 50

ZLATNI FAZAN I DEO 44

ZLATNI FAZAN I DEO 46
Nazad na vrh Ići dole
marconi
Pocetnik
Pocetnik
marconi

ZLATNI FAZAN I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: ZLATNI FAZAN I DEO   ZLATNI FAZAN I DEO EmptyPon Feb 21, 2011 6:36 pm

Nazad na vrh Ići dole
bećar
Redovni Clan
Redovni Clan

Broj poruka : 269
Datum upisa : 19.02.2011

ZLATNI FAZAN I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: ZLATNI FAZAN I DEO   ZLATNI FAZAN I DEO EmptyUto Feb 22, 2011 9:43 am

Imam par zlatnih fazana. Prošle godine dva puta je fazanka snela po 10-tak jaja i sve su bili mućkovi.
Nalaze se u volijeri, lepo uredjenoj, koja je ranije bila štala. Da li je problem u njoj, mužjaku, hrani ili nedostatku sunčevog svetla. Kod prethodnog vlasnika navodno su oboje bili ispravni.
Nazad na vrh Ići dole
marconi
Pocetnik
Pocetnik
marconi

ZLATNI FAZAN I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: ZLATNI FAZAN I DEO   ZLATNI FAZAN I DEO EmptyUto Feb 22, 2011 10:15 pm

bećar ::
Imam par zlatnih fazana. Prošle godine dva puta je fazanka snela po 10-tak jaja i sve su bili mućkovi.
Nalaze se u volijeri, lepo uredjenoj, koja je ranije bila štala. Da li je problem u njoj, mužjaku, hrani ili nedostatku sunčevog svetla. Kod prethodnog vlasnika navodno su oboje bili ispravni.

Ja bih rekao da je izgleda problem u prethodnom vlasniku Very Happy .Posto si rekao da su kod njega bili ispravni,predpostavljam da ti je prodao kada su bili polno zreli a to retko ko radi.Obicno se prodaju mladi fazani koji su tek iduce godine spremni za parenje.Uslovi ishrane i drzanja uticu na plodnost zivotinja,to je tacno...ali ne u tolikoj meri da oni budu 100% neplodni.Verovatno je tu problem kod jednog od njih.Probaj da nabavis jos jednu fazanku pa ces videti.Ako ima po neko plodno jaje,znaci da ti ova prva nije dobra a ako ni tu nema nista.....onda brate menjaj muzjaka a ostavi ove dve zenke.
Mislim da si ranije trebao da reagujes oko nabavke fazana,zapravo cim i drugi put nije bilo nista trebao si da izvrsis neke promene makar za probu.Ili idi kod tog bivseg pa zameni muzjaka...neka ti da drugog ako je vec on bio plodan.Njemu nista ne menja stvar.
pozzz......
Nazad na vrh Ići dole
bećar
Redovni Clan
Redovni Clan

Broj poruka : 269
Datum upisa : 19.02.2011

ZLATNI FAZAN I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: ZLATNI FAZAN I DEO   ZLATNI FAZAN I DEO EmptyUto Feb 22, 2011 10:53 pm

Kupiću ženku.
Isti takav slučaj mi je i sa srebrnim...
Nazad na vrh Ići dole
Brdja
Neznanac
Neznanac
Brdja

Broj poruka : 6
Datum upisa : 09.03.2011

ZLATNI FAZAN I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: ZLATNI FAZAN I DEO   ZLATNI FAZAN I DEO EmptyPet Mar 11, 2011 10:15 pm

Volijere sa slike su odlicne! Koji su dimenzija? I kojih dimenzija inace mogu da budu volijere za rase fazana koje nalazimo kod nas? Hvala unapred!
Nazad na vrh Ići dole
marconi
Pocetnik
Pocetnik
marconi

ZLATNI FAZAN I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: ZLATNI FAZAN I DEO   ZLATNI FAZAN I DEO EmptyPet Mar 11, 2011 10:52 pm

Brdja ::
Volijere sa slike su odlicne! Koji su dimenzija? I kojih dimenzija inace mogu da budu volijere za rase fazana koje nalazimo kod nas? Hvala unapred!
Ova volijera je 4m x 2m x 1m (D x S x V).Imam jos jednu manju koja je 2m x 1,5m x 1m.
Odprilike ti je ova manja volijera dovoljna za 1 par fazana.Naravno,sto veca volijera to je bolje,pogotovo za kraljevskog fazana kome je rep i do 1,5m duzine.U manjim volijerama se obicno repovi fazanima iskrzaju,pa nisu toliko lepi a imas i malo agresivnije muzjake,pa ce kokama biti teze da se sakriju i pobegnu od njih.Meni je visina samo 1m a najbolje je da mozes da udjes kod njih,znaci oko 2m.
Sve to zavisi od prostora koga imas i koliko ga imas i naravno finansija.
Meni su ovo privremene volijere tako da nisam mnogo obracao paznju na visinu.
pozzz....
Nazad na vrh Ići dole
Brdja
Neznanac
Neznanac
Brdja

ZLATNI FAZAN I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: ZLATNI FAZAN I DEO   ZLATNI FAZAN I DEO EmptySre Mar 16, 2011 8:21 pm

Hvala. Dobra je ta volijera, samo da je malo visa. Treba se sagnut za 1m. A je l' nema problema sa ovo drugom zivinom? Ne tuku se? Jesu li to svilene koke?
Nazad na vrh Ići dole
marconi
Pocetnik
Pocetnik
marconi

ZLATNI FAZAN I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: ZLATNI FAZAN I DEO   ZLATNI FAZAN I DEO EmptySre Mar 16, 2011 11:04 pm

Jeste malo zeznuto jer moras da se savijes ali sam se navikao.Uostalom kao sto sam i ranije rekao to je privremeno resenje jer cu da radim ljudski volijere sa ispustom.
Da to su svilene sa zlatnim fazanima,a drustvo su im pravile i mlade jarebice kamenjarke i par divljih fazana u ciglastoj mutaciji.Luda kombinacija do bola ali za neverovati u kojoj su harmoniji ziveli.
Nazad na vrh Ići dole
Brdja
Neznanac
Neznanac
Brdja

ZLATNI FAZAN I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: ZLATNI FAZAN I DEO   ZLATNI FAZAN I DEO EmptyČet Mar 17, 2011 10:16 pm

marconi ::
Jeste malo zeznuto jer moras da se savijes ali sam se navikao.Uostalom kao sto sam i ranije rekao to je privremeno resenje jer cu da radim ljudski volijere sa ispustom.
Da to su svilene sa zlatnim fazanima,a drustvo su im pravile i mlade jarebice kamenjarke i par divljih fazana u ciglastoj mutaciji.Luda kombinacija do bola ali za neverovati u kojoj su harmoniji ziveli.

Pa zbog toga i pitam. Mislio sam da se fazan i regularni svileni pevac tuku. Znaci ne gledaju jedan na drugog kao na konkurenciju. Koja je cena tih zlatnih fazana?
Nazad na vrh Ići dole
marconi
Pocetnik
Pocetnik
marconi

ZLATNI FAZAN I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: ZLATNI FAZAN I DEO   ZLATNI FAZAN I DEO EmptyČet Mar 17, 2011 11:51 pm

Dolazilo je do sitnijih carki ali nista vise od toga.Imali su dovoljno prostora da se sami organizuju gde ce ko tako da nisu pravili nered.
Cena 1 para fazana (mladih) je 30e.To je na svakoj berzi.Za starije muzjake ide 20-40e po komadu u zavisnosti od kvaliteta
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

ZLATNI FAZAN I DEO Empty
PočaljiNaslov: Re: ZLATNI FAZAN I DEO   ZLATNI FAZAN I DEO Empty

Nazad na vrh Ići dole

ZLATNI FAZAN I DEO
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» NEPALSKI FAZAN I DEO
» SIVI PAUNASTI FAZAN I DEO