| NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR | |
|
|
|
Autor | Poruka |
---|
berk Redovni Clan
Broj poruka : 272 Datum upisa : 08.04.2011 Godina : 40 Lokacija : Novo Milosevo
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Sre Nov 30, 2011 7:48 pm | |
| prelepi masno crveni i crni, haos......sećam se iz 2009. crvenih u ns-u | |
|
| |
wom griffith Redovni Clan
Broj poruka : 733 Datum upisa : 03.03.2011 Godina : 62 Lokacija : Srbija Kula
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Sre Nov 30, 2011 7:51 pm | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Pon Dec 05, 2011 5:30 pm | |
| | |
|
| |
berk Redovni Clan
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Uto Dec 06, 2011 8:34 am | |
| jako lepa rasa ..samo kode mene u standardu piše da je ovo Drezdenski dobošar!? | |
|
| |
šone Redovni Clan
Broj poruka : 621 Datum upisa : 25.03.2011
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Uto Dec 06, 2011 9:00 pm | |
| U svakom slučaju vrlo interesantna obojenost... | |
|
| |
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Sre Dec 07, 2011 4:42 pm | |
| Izvinjavam se na gresci koju sam napravio prilikom kucanja teksta, ali nas Berk ima oko sokolovo pa mu nista ne mize promaknuti, ha ha, pozdrav | |
|
| |
šone Redovni Clan
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Sre Dec 07, 2011 6:51 pm | |
| | |
|
| |
berk Redovni Clan
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Sre Dec 07, 2011 6:59 pm | |
| hteo sam poći ove godine da stažiram za sudiju, ali jednostavno sam bio sprečen, možda sledeće godine ako se stvore uslovi, za sad imam knjigu standarda i to mi je što mi je.. | |
|
| |
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Sre Dec 07, 2011 7:28 pm | |
| Sigurno da ti polaganje sudijskog ispita u daljem radu sa golubovima moze samo pomoci, zato ako imas volju samo napred. | |
|
| |
berk Redovni Clan
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Sre Dec 07, 2011 8:26 pm | |
| to mi je izazov koji želim da položim, potrudiću se | |
|
| |
šone Redovni Clan
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Sre Dec 07, 2011 8:27 pm | |
| | |
|
| |
| |
| |
šone Redovni Clan
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Sre Dec 07, 2011 8:56 pm | |
| Šalu na stranu,ali nam je kultura izlaganja na vrlo niskom nivou,čast izuzetcima.....žalosno a istinito.pozdrav. | |
|
| |
berk Redovni Clan
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Sre Dec 07, 2011 9:01 pm | |
| xaxaxaxaa ..znam sve mi je to poznato, al šta ćemo kad je tako, idemo dalje | |
|
| |
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Čet Dec 08, 2011 7:19 pm | |
| Berk, ako ne dodelis svakom izlagacu sampionsku titulu, obrati paznju na tok dijaloga sa doticnim neistomisljenikom, prvo ce se cuditi sta je sad ovo, pa on je uvek imao sampiona i na mnogo vecim izlozbama od ove, pa da taj sudija nema pojma o toj rasi, pa da je onaj kolega ciji golub je okicen sampionskom trakom sudijin prijatelj, a onda se pocinje sa spominjanjem blize i dalje rodbine, to je najkriticnija faza, a ako to prodje bez incidenta mozda ga i ubedis da si u pravu, u svakom slucaju sretno i dobro dosao kod nas u Kulu sa belim mantilom. | |
|
| |
berk Redovni Clan
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Čet Dec 08, 2011 7:33 pm | |
| xaaxaxa znam Stevane sve to, isto tako znam da je red da se svakom sa 10 komada dodeli titula nadam se koliko sledeće godine eto mene kod vas u doktorskom mantilu | |
|
| |
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Čet Dec 08, 2011 7:54 pm | |
| Vidi, Berk bas taj ,,red'' me je i udaljio od izlaganja, pa zar je normalno da se donese 10 bilo kakvih golubova i dobije sampion? Ja licno vise volim da vidim 6 golubova vrhunskih karakteristika nego 110 ispodprosecnih eksponata, i samo jos da dodam da za vreme mog mandata nije se gledalo koliko si doneo vec sta si doneo i veruj mi na rec izlozba nije zog toga nikada oskudevala sa brojem eksponata. Jos bih napomenuo da sam bio organizator specijalke galebica sa preko 30 blondineta, specijalke dobosara sa skoro 120 eksponata u 5 rasa i specijalke lepezana za 86 primeraka, cuo sam samo reci hvale kako za organizaciju tako i za sudjenje, a nisu svi izlagaci imali sampione, nadam se da ovo necete shvatiti kao hvalospev, vec samo kao konstataciju da broj nije merilo kvaliteta. | |
|
| |
berk Redovni Clan
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Čet Dec 08, 2011 8:18 pm | |
| pa nisam ni ja pristalica toga, ali šta meni preostaje nego da se povinujem tome bar dok ne budem možda mogao nešto da popravim, u krajnjem slučaju mogu raditi to kao i ti dok mi se ne smuči sve to kako je sad...a tu stvar mogu progutati, zarad postizanja tog cilja tj. belog mantila...pa možda se u vrate poštenija vremena | |
|
| |
šone Redovni Clan
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Čet Dec 08, 2011 8:32 pm | |
| Tako je Stevane,nije mjerilo količina već suvi kvalitet,kakva korist za odgajivača koji dobije na lošim golubovima šampiona Po mome,ništa najviše krive smjernice u daljem odgoju,gdje će ostavljati i imati loše golubove,može jednog dana otići na veću izložbu i šta onda,vidjeti da je bio u krivu mnoge godine.Viđao sam svašta na izložbama,ali ne bi baš o tome sad,ne volim pričati takve stvari,a ima i dobri sudaca i golubara samo su se kao naš Stevan povukli iz svega toga,što je po meni greška,jer takvi ljudi treba da sude na izložbama,i da svojim autoritetom dignu glas protiv ovakvih stvari koje se dešavaju,naravno uz mlade snage koji hoće da rade.Samo tako se može naprijed.... | |
|
| |
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Čet Dec 08, 2011 9:03 pm | |
| Naravno da je greska, ali nemas izbora kao po onoj poslovici kada ih nisi u mogucnosti pobediti, ti im se pridruzi", a ja to ne mogu. Nije problem suceliti razna misljenja , istrpiti ponizavajuci komentar nekog zaljubljenika u svoje golubove, nije problem pokusati obrazloziti svoju odluku nekom ko bi to mogao da vidi i sam samo da je realan, problem kada ti isti golubovi sledeceg vikenda na nekoj drugoj izlozbi budu ocenjeni ocenama kao da je po njima pisan standard, sta onda? Ako takav golub ima 96 poenaje onaj koji je stvarno dobar mora imati 106 poena inace si ga potcenio. Sto se tice mladih i porspektivnih kadrova naravno da su dobro dosli, samo se bojim da ce se i oni nacekati dok se kod nas pocne realno gledati na stvari, a mi malo matoriji bicemo u najboljem slucaju vec uveliko veterani, e sad mozda sam ja preveliki pesimista, no vec cemo videti | |
|
| |
berk Redovni Clan
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Čet Dec 08, 2011 9:26 pm | |
| opet ću ponoviti da je meni to podosta jasno, ali ja to posmatram ovako: ako npr na 8 izloži po 10 komada i bude 8 šampiona, svakom po 1, jasno je da je tu izložneno dasta različitih primeraka tj 8 različitih kolekcija od po 10 kom i sad ja ako imam lošije golubove od njih 3-4., jasno će mi biti da samim upoređivanjem golubova vidim da moj šampion nije u rangu sa 3-4 bolja od njega tako da svakako ne mogu misliti da je on savršen i trebam biri svestan da treba još dosta da radim..ja tako gledam, jer ipak mislim da sam dosta svestan. (eto moje slikovito mišljenje, koje mislim da je ok čak i u ovakvim uslovima daš 10 dobiješ kakvo takvo 96) ...mada bi i tu moglo da se javi rešenje, samim rangiranjem šampiona npr. pa da opet bude jasno ko je ko a razumem i to što ti Stevane kažeš, jer imaš veliko iskustvo sa terena sa raznoraznim odgajivačima koji misli da čim imaju šampiona imaju nešto bogom dano, to je problem svakako... | |
|
| |
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Pet Dec 09, 2011 5:30 pm | |
| Berk, mozda bi se moglo naci resenje za to sto ti zoves rangiranje sampiona, pa jedna je mis, a pored nje su I i II pratilja. Vidi organizator ima pravo da nagradi najbolje ocenjeno grlo svakog izlagaca, ali se svi redom odricu tog (po meni jedinog ispravnog) postupka, valda im nije dovoljno zvucno kada se kaze da je neko dobio nagradu za svoje najbolje izlozeno grlo. Kada bi se tako nesto primenjivalo u praksi mislim da bi svi dobili, jasno bi se napravila razlika izmedju ekstra goluba i nekog koji to nije, a izbegla bi se mogucnost bilo kakve ljutnje.Bilo bi mnogo jasnije i za posetioce koji nemaju predstavu kako neka rasa treba da izgleda, zbunjuje ih dva skroz razlicita goluba sa indenticnom ocenom, pozdrav. | |
|
| |
šone Redovni Clan
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Pet Dec 09, 2011 6:12 pm | |
| Pazi sad ovako,taj što ima takvog šampiona kako si ti to naveo Berk,će dobiti diplomu i peharčić i to će ponijeti kući.E sad kod njega će doći neki "mladi" golubar kakav sam i ja bio,on će mu pokazati diplomu(koju je dobio ,tako kako je dobio) lupiće mu cijenu za golubove koje ima viška.Ovaj sretan kupio golubove od čovjeka koji ima šampione a ovaj drugi još sretniji jer je uzeo pare za nešto što ne valja...Takvih je primjera koliko hoćeš,hoću da kažem kad diplomu poneseš kući nema tu više uspoređivanja........ | |
|
| |
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Pet Dec 09, 2011 6:33 pm | |
| Apsolutno si u pravu Sone. | |
|
| |
berk Redovni Clan
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR Sub Dec 10, 2011 12:26 am | |
| titula šampiona je priča za malu decu, a male dece u ovom našam hobiju je sve manje..tako da taj i ako se zezne jednom tj. navuče se na rudu ubrzo će mu postati jasno da je diploma i pehar koji se dobija na izložbi potpuno bezvredna danas kod nas, kod nas!!! ..to mogu da pomenem isto i u kinologiji, koju ipak smatram malo ozbiljijim hobijem od držanja sitnih životinja (obiđeš 3 izložbe dobiješ prvaka svugde i imaš šambiona države, a izložbi i keri na rep kako bi se reklo... ) ..po meni jednom rečju nema vrednosti to, jedino mi među sobom koji držimo istu rasu možemo znati ko je ko, a taj koji ulazi u to verovatno će paltiti cenu tog neznanja... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR | |
| |
|
| |
| NEMACKI DVOCUBI DOBOSAR | |
|