| ENGLESKI GUSAN | |
|
+3vlada ristic wom griffith srpskelegende 7 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
srpskelegende Moderator
Broj poruka : 1304 Datum upisa : 05.02.2011 Godina : 52 Lokacija : Banatsko Novo Selo
| Naslov: ENGLESKI GUSAN Ned Mar 20, 2011 8:20 am | |
| | |
|
| |
wom griffith Redovni Clan
Broj poruka : 733 Datum upisa : 03.03.2011 Godina : 62 Lokacija : Srbija Kula
| Naslov: Re: ENGLESKI GUSAN Uto Mar 22, 2011 8:38 pm | |
| POREKLO : Engleska,gde je nastao pre vise od dva veka .
OPSTI IZGLED: Najveci od visoko postavljenih gusana,kod kojeg se moze vrsiti potpuna procena u smislu kompletne srazmernosti svih delova tela. Telo drzi toliko uspravno ,da okomita linija povucena od oka nadole dodiruju vrh srednjeg prsta na nogama. Vrlo je zivahne prirode.
GLAVA: Srazmerno velicini tela goluba je mala,glatka,zaobljena,celo umereno visoko.
OCI : Iris narandzaste,kod belih tamne boje. Ocni okvir tanak ,boja je usaglasena sa perjem .
KLJUN : Srednja duzina ,prilicno jak , kod srcastih crnih i plavih taman,a kod ostalih svetle boje. Nozdrve male i glatke .
VRAT : Sto duzi,stim bolje gusa je u naduvenom stanju u gornjem delu okrugla ,prema grudima se postepeno suzava i potpuno naleze,od potiljka sve do ramena obrazuje blagi luk .
GRUDI : Deo od guse sve do butina( nazvan prslukom) mora biti toliko dugacak,da grudna kost pomalo strci napolje .
STOMAK : Dugacak i uzan .
LEDJA :Dugacka,uzana,sa repom grade pravu liniju,izmedju ramena su nesto uvucena,prema repu naglo opadaju.
KRILA : Dugacka,uzana i jako dobro slozena,krajevi se ne smeju ukrstati. REP : Sto uzi i sto zbijeniji. Pera su jaka i siroka,ali ne suvise dugacka. Kraj repa ne sme dodirivati zemlju .
NOGE : Visoke,duge i tesno postavljene jedna uz drugu. Pete moraju biti toliko povucene unazad i okrenute prema unutra,da se vrhovi prstiju pri pravilnom stavu medjusobno dodiruju. Butine od trupa pa sve do pete moraju biti blago unapred povijene (suvise isturene butine se smatraju grubom grskom ) . Butine i noge su oblozene kratkim mekim belim perjem . Pera moraju biti toliko povijena da ni sa koje strane gledajuci se ne smeju videti obojene noge. Prsti moraju biti oblozeni sa perima, dogackim od oko 5 cm u obliku tanjira .
PERJE : Kruto ,tesno priljubljeno i istice vitkost i elegantnost tela .
OBOJENOST : Jednobojni beli,srcasti u crnoj,tamno pravoj ,crvenoj,zutoj i srebrnasto plavoj,smedje plavoj. crveno i zuto prugastoj boji .
BOJE I SARE : Pozeljne su ciste boje. Tamno obojeni su crno plavi sa plavo obojenim repom i crnim trakama. Kod srcastih su donji deo prsluka,stomaka,krila i noge belo obojeni. Sredinom vrata od jednog do drugog oko proteze se traka u obliku polumeseca , takozvano "Srce " . Polumesec ne sme da prelazi preko ociju ( sara na potiljku smeta i onemogucava dobijanje ciste boje irisa ) . Obojene grudi moraju biti odvojene od belo obojenog stomaka sa ostrom pravom linijom . Kod srcastih crno,tamno,bledo smedje,plavo i srebnasto obojenih rep mora biti obojen ,kod ostalih boja je svetle ili bele boje .
GRUBE GRESKE : Zdepasto,dezmenkasto telo , suvise kratki prednji deo tela,nisko,siroko,raskreceno ili preusko postavljeno telo,koje sprecava slobodno kretanje,suvise spusteni polozaj , strkljavost,mestimicna operjanost nogu i prstiju,slabo razvijena gusa, nisko postavljena gusa, X noge ,drugacija boja repa .
OCENJIVANJE : Opsti utisak- velicina,stas i drzanje tela - gusa - operjanost nogu - boja i sare - boja oka .
VELICINA PRSTENA : Broja 10 . | |
|
| |
vlada ristic Neznanac
Broj poruka : 1 Datum upisa : 15.04.2011
| Naslov: sto si stavio slike patuljastih gusana? Pet Apr 15, 2011 3:33 pm | |
| | |
|
| |
štitastipaunaš Neznanac
Broj poruka : 13 Datum upisa : 06.03.2011
| Naslov: Re: ENGLESKI GUSAN Sub Apr 23, 2011 10:27 pm | |
| ovo su engleski patuljasti gušani ja ih imam 3 para simpatični su to golubovi | |
|
| |
šone Redovni Clan
Broj poruka : 621 Datum upisa : 25.03.2011
| Naslov: Re: ENGLESKI GUSAN Ned Apr 24, 2011 9:45 am | |
| Kolega kako ti se legu patuljasti gušani i koju boju imaš????Pozzzzz. | |
|
| |
štitastipaunaš Neznanac
| Naslov: golubovi Ned Apr 24, 2011 10:53 am | |
| pozz kolega imam par crvenih , par plavih i par bijelih, crveni se odlično legu plavi ništa njih ću riješit a bijeli imam još premladu ženku, koje vi boje imate i od kuda ste? | |
|
| |
štitastipaunaš Neznanac
| Naslov: golubovi Ned Apr 24, 2011 10:55 am | |
| | |
|
| |
šone Redovni Clan
| Naslov: Re: ENGLESKI GUSAN Ned Apr 24, 2011 11:13 am | |
| Ma ne odgajam ja patuljaste gušane, dugo vremena sam odgajao engleske velike gušane,a trenutno odgajam norvič gušane u bijeloj boji a imam i dva para u žutoj boji.Ja sam iz Bos.Gradiške,a pitao sam jer znam da se englezeri loše legu pa da pitam kakvo je vaše iskustvo sa patuljastim jer ih ja nisam nikad držao a držao sam u prošlosti dosta rasa gušana ali i ostalih vrsta golubova i ptica. | |
|
| |
štitastipaunaš Neznanac
| Naslov: golubovi Ned Apr 24, 2011 2:49 pm | |
| ja imam i velike i male i sad su dosta dobro počeli s nesenjem i sjedenjem i večina jaja je puna | |
|
| |
šone Redovni Clan
| Naslov: Re: ENGLESKI GUSAN Ned Apr 24, 2011 3:13 pm | |
| Bitno je da ima plodnih jaja a onda dobro poznati sistem jaja pod pismonoše i tako u krug.Odakle si ti(nećemo se persirati nisam ja tako star,nema potrebe za tim)???? | |
|
| |
štitastipaunaš Neznanac
| Naslov: Re: ENGLESKI GUSAN Čet Maj 12, 2011 9:52 pm | |
| ja sam iz hrvatske, siska | |
|
| |
šone Redovni Clan
| Naslov: Re: ENGLESKI GUSAN Pet Maj 13, 2011 6:21 pm | |
| Pozdrav štitastom paunašu, odgajaš li sisačke prevrtače mislim kad si iz Siska?????? | |
|
| |
štitastipaunaš Neznanac
| Naslov: Re: ENGLESKI GUSAN Pet Maj 13, 2011 11:36 pm | |
| slabo mi ide s nima, zasad imam 2 para i sutra se legu jedni mali | |
|
| |
šone Redovni Clan
| Naslov: Re: ENGLESKI GUSAN Sub Maj 14, 2011 6:24 pm | |
| | |
|
| |
berk Redovni Clan
Broj poruka : 272 Datum upisa : 08.04.2011 Godina : 40 Lokacija : Novo Milosevo
| Naslov: Re: ENGLESKI GUSAN Sub Jul 02, 2011 12:55 pm | |
|
Poslednji izmenio berk dana Čet Nov 10, 2011 1:26 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
šone Redovni Clan
| Naslov: Re: ENGLESKI GUSAN Sub Jul 02, 2011 8:18 pm | |
| Pozdrav Ivice,je li ti to reklamiraš malo komšijine golubove :?:Neki od ovih mladih mi izgledaju malo više "gaćasti", to jest imaju duže perje na nogama nego što bi trebali,ili fotke nisu najbolje. | |
|
| |
berk Redovni Clan
| Naslov: Re: ENGLESKI GUSAN Sub Jul 02, 2011 9:15 pm | |
| pozzz pa da bio do njega pa aj malo da slikam, imaju jaše gaće ali noge imaju strašne..jedva čekam da ih vidim kad se razduvaju. | |
|
| |
šone Redovni Clan
| Naslov: Re: ENGLESKI GUSAN Sub Jul 02, 2011 9:39 pm | |
| Da djeluju mi dosta visoki na nogama,imaju lijep polumjesec i ružu.....kako se legu???? | |
|
| |
berk Redovni Clan
| Naslov: Re: ENGLESKI GUSAN Sub Jul 02, 2011 10:11 pm | |
| ima pismonoše za dadilje, oni ih uglavnom odhranjuju....uzimao je od svakojakih (oni što kupe jaja sa peska i trine pa podmeću pod dadilje) tako da nisu mu neki roditelji, mada mladi su mogu postati polako.. | |
|
| |
šone Redovni Clan
| |
| |
berk Redovni Clan
| Naslov: Re: ENGLESKI GUSAN Ned Jul 03, 2011 12:05 pm | |
| hvala hoću sigurno...biće to dobri golubovi siguran sam | |
|
| |
| Naslov: Re: ENGLESKI GUSAN Pet Nov 25, 2011 10:18 pm | |
| Engliski gusan sa ialozbe u Kuli | |
|
| |
šone Redovni Clan
| Naslov: Re: ENGLESKI GUSAN Sub Nov 26, 2011 5:43 pm | |
| Pa nevidim ga baš najbolje iz ove pozicije ali na prvi pogled dosta solidan golub,e sad kolega ti si ga bolje vidio... | |
|
| |
| Naslov: Re: ENGLESKI GUSAN Sub Nov 26, 2011 6:05 pm | |
| Manje vise solidan golub, pozdrav. | |
|
| |
šone Redovni Clan
| Naslov: Re: ENGLESKI GUSAN Sub Nov 26, 2011 8:45 pm | |
| To sam i mislio,engleze sam odgajao dugo,tako da ih dosta dobro poznam,ovaj ima i korektan crtež..... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: ENGLESKI GUSAN | |
| |
|
| |
| ENGLESKI GUSAN | |
|