Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PrijemLatest imagesTražiRegistruj sePristupi

STANDARD GOLUBA LEDENJAKA

Ići dole 
2 posters
AutorPoruka
šone
Redovni Clan
Redovni Clan

Broj poruka : 621
Datum upisa : 25.03.2011

STANDARD GOLUBA LEDENJAKA Empty
PočaljiNaslov: STANDARD GOLUBA LEDENJAKA   STANDARD GOLUBA LEDENJAKA EmptySub Mar 26, 2011 7:34 pm

KARAKTERISTIKA,PORIJEKLO I STANDARD-Sličan je njivskom i jednobojnom gaćastom golubu,ali ljepši je od njih.Miran je,dobro se odgaja i rasplođava.Najnježniji je od svih rasa golubova boje.Nastao je u srednjoj Njemačkoj i Poljskoj,odakle je dospio u susjedne zemlje i Englesku.OčI-tamnokestenjaste.KLJUN- crnkast i bijelo naprašen.NOGE-niže sa dužim gaćama ili bez njih.VRAT-ne treba da je tamniji,čak ni zelenkastometalnog sjaja.Jedino donje perje repa,letna pera i ivična repnatraka treba da su tamniji.BOJA PERJA-otvorenoplava-sivkasta i liči na boju table leda,po čemu je dobio ime.DUŽINA TIJELA-30-35 cm.Pored jednobojnog pojavljuje se i sa crnim ili bijelim prugama na krilima.Ukoliko ima bijele pruge na krilima onda je zadnji rub crn.Postoje i jednobojni sa bijelim mrljama po krilu.VEĆE GREŠKE-lomljene ili dvobojne oči,zatvorena boja vrata,zarđala boja pruga na krilima,kraća perja na nogama.MANJE GREŠKE-otvorenije ili zatvorenije mrlje u boji tijela,otvorenija boja dužih peraja u krilima kod golubova sa bijelim oivičenim mrljama po krilima.
Nazad na vrh Ići dole
Draganche
Neznanac
Neznanac

Broj poruka : 25
Datum upisa : 24.02.2011
Godina : 45

PočaljiNaslov: Re: STANDARD GOLUBA LEDENJAKA   STANDARD GOLUBA LEDENJAKA EmptyNed Mar 27, 2011 8:41 pm

A slike??? Shocked
Nazad na vrh Ići dole
šone
Redovni Clan
Redovni Clan

Broj poruka : 621
Datum upisa : 25.03.2011

PočaljiNaslov: Re: STANDARD GOLUBA LEDENJAKA   STANDARD GOLUBA LEDENJAKA EmptyPon Mar 28, 2011 12:11 pm

Pozdrav kolegi golubaru.Slike je postavio kolega stari golubar u posebnu temu on je tražio da neko postavi standard što sam ja i učinio.Što se tiče ostalih tema slobodno možete postaviti slike naravno ako ljudi sa foruma to omogućuju meni bi bilo drago.Ja ću se potruditi da postavim još poneki standard golubova,koji imam naravno.Pozdrav svima golubarima dobre volje.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: STANDARD GOLUBA LEDENJAKA   STANDARD GOLUBA LEDENJAKA Empty

Nazad na vrh Ići dole

STANDARD GOLUBA LEDENJAKA
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» NISKI BELOREPI VISOKO LETAC I DEO
» STANDARD ZA PREVRTACE