Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PrijemLatest imagesTražiRegistruj sePristupi

Mađarski džinovski golub

Ići dole 
5 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći
AutorPoruka
šone
Redovni Clan
Redovni Clan

Broj poruka : 621
Datum upisa : 25.03.2011

Mađarski džinovski golub - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptyPet Jun 03, 2011 7:34 pm

Ti to ležeš na široko Laughing Laughing,ja sam ove godine planirao leći tri para(od ukupno šest),tako da nisam planirao leći puno,za sad imam tri para već povećih mladih a ovaj jedan par što sam baš htjeo leći neće pa neće uvijek nešto sa njima.Kod mene inače većina sama hrani a u pregovorima sam sa jednim kolegom da kupim od njega par da osvježim krv ali mi se i on žali da ga neće ove godine.
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

Broj poruka : 272
Datum upisa : 08.04.2011
Godina : 40

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptyPet Jun 03, 2011 9:37 pm

pa znaš kako ja nikad ne planiram ali godišnji prosek mi je oko 30 mladih od plafon 10m parova...val' će tako i sad da bude Smile
Nazad na vrh Ići dole
šone
Redovni Clan
Redovni Clan

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptySub Jun 04, 2011 8:00 pm

Pozdrav Berk,ja sam prošle godine nalegao više mladih, tako da ove godine ležem manje i to je neka sredina,probavam neke kombinacije pa da vidimo šta će da se "izvali",daj mi reci je li ti dohranjuješ mađare znam da to neki golubari rade?????
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptySub Jun 04, 2011 8:16 pm

ne nikako, to je silovanje mladih...probao sam jedno i kad sam video kako im je rekoh NE!! ..a neko moje iskustvo me uči da mlado iako je jako loše odhranjeno ono može da bude vrhunski kvalitet posle mitarenja tj kad sam počne da jde i izađe na svoj put...imao sam takvih slučajeva Smile

i još svi ti dohranjivani golubovi su kratkog vek, ja ih zovem olupine..to se može videti na izložbama najbolje kad vidiš goluba od 2 godine koji je ogroman ali sav polupan, mislim meni je žao kad to vidim...
Nazad na vrh Ići dole
šone
Redovni Clan
Redovni Clan

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptySub Jun 04, 2011 8:37 pm

Dobije se na masi to je sigurno a za ovo ostalo si vjerovatno u pravu,pitao sam te to čisto da podijeliš sa nama i da preneseš svoje iskustvo,jer kao što sam rekao znam da neki golubari to rade.Žao mi je što se više golubara ne uključuje u forum,da se malo više družimo,ali će valjda doći i do toga.Drago mi je što smo se ponovo čuli Berk,pozzzzz.
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptySub Jun 04, 2011 8:59 pm

dobije se ali ne puno kako neki pričaju, ipak postoje standardi i graniga, pa zašto preterivati daj nešto na oblik, lepotu, funkcionalnost goluba...

da šteta što nas nema više, nonadam se da će se omasoviti i ovaj forum..takođe mi draga kad god se čujemo Smile
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptyČet Jun 09, 2011 10:48 am

evo i mađarskih omladinaca, nekih... Smile

Mađarski džinovski golub - Page 2 Slika0895

Mađarski džinovski golub - Page 2 Slika0897

Mađarski džinovski golub - Page 2 Slika0898

Mađarski džinovski golub - Page 2 Slika0899

Nazad na vrh Ići dole
šone
Redovni Clan
Redovni Clan

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptyČet Jun 09, 2011 7:19 pm

Lijepo,lijepo, pa čovječe ti zbilja imaš svega Laughing,vidim i štrasere i to u crvenoj boji(te boje je sve manje).Koliko njih imaš ili ih držiš onako za sebe????
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptyČet Jun 09, 2011 8:42 pm

pa imam još banatske pilićaste pored ove 3 rase Cool ...a štraseri su mi prva ljubav pored mađara, ali nisam u mogućnosti da ih držim više već samo 3 para i to ih provlačim pod šifrom dadilja Laughing , inaše imam par kovanoh par crvenih i crveno-žuti par...uglavnom oni su stalno stanovnici kod mene, strava rasa Smile

a brnci se migu uglaviti svigde Wink
Nazad na vrh Ići dole
šone
Redovni Clan
Redovni Clan

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptyČet Jun 09, 2011 9:01 pm

Imao sam i ja prije štrasere u crvenoj boji(sad su aktuelnije neke druge boje),i kod mene su bili dadilje,samo je kod njih problem što su malo ratoborniji u odnosu na neke druge rase,kod njih se zna ko je gazda u golubinjaku.Da interesantna su rasa u svakom slučaju.....
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptyČet Jun 09, 2011 9:08 pm

znam im temperament jer ih držim 15ak godina, ali primetio sam da to sve zavisi od boje do boje, npr žuti i crveni su dosta pitomiji od crnih (mislim da su crni najžešći) ..eto već 2-3 godine su mi crveni prve komšije brinerima i nema nekih problema Smile ..na tavanu su mi pomešane 3 rase i ok se slažu svi..jedino su mađari izdvojeni...
Nazad na vrh Ići dole
šone
Redovni Clan
Redovni Clan

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptyPet Jun 10, 2011 6:25 pm

Ja sam ih jedino imao u crvenoj boji i kod mene su bili zaista temperamentni za čas tuča,o.k. je kad su bili pušteni ali dok su zatvoreni temperament izbije na vidjelo,za crne ne znam.....Ali su interesantni svojom pojavom......Koliko imaš banatskih pilićara,koliko znam da se ta rasa još dorađuje???
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptyPet Jun 10, 2011 7:27 pm

pa kod mene su na tavanu i uvek su pušteni, tako da imaju više komocije..nema šta mnogo lepi, interesantni i pre svega pametni golubovi Smile ..a banatskih pilićastih (čirki, kako se kod nas još kaže) imam 5-6 pari, ja takođe pokušavam da dam svoj doprinos toj našoj autohtonj rasi, koja je takođe jako lepa, zanimljiva i odlično idu sa štraserima.. Smile

slikaću ih uskoro pa ću napraviti temi i o njima Smile
Nazad na vrh Ići dole
šone
Redovni Clan
Redovni Clan

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptyPet Jun 10, 2011 7:40 pm

Imao sam prilike vidjeti banatske pilićaste golubove uživo,lijepi golubovi nema šta,lijepo od tebe što svojim odgajanjem ovog goluba doprinosiš očuvanju ove rase,koja nema puno odgajivača u Srbiji,koliko sam čuo.Čekamo temu o njima Very Happy Very Happy Very Happy.pozz Berk.
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptyPet Jun 10, 2011 9:01 pm

biće uskoro nešto i o njima od mene...volim autohtone rase, motivišu me nekako Smile

kao mali nisu me zanimali (a teča mi govorio 'to je prava rasa, nema boljih' ) ..i eto što sam stariji sve ih više volim, ove godine prstenje i pokazujemo se na izložbi
Wink

POZZZ Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptyNed Avg 07, 2011 1:41 pm

evo moj džumbus Very Happy

Mađarski džinovski golub - Page 2 Slika1145

Nazad na vrh Ići dole
šone
Redovni Clan
Redovni Clan

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptyNed Avg 07, 2011 5:12 pm

lijepo homogeno jato,šareni su mi lijepi.
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptyPon Avg 08, 2011 9:50 am

hvala šone, ja sam više orijentisan na bele ali imam i tigrastig dosta jer sa njima osvežavam bele..jeste duži proces ali ima dobre efekte Smile
Nazad na vrh Ići dole
šone
Redovni Clan
Redovni Clan

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptyUto Avg 09, 2011 7:05 pm

berk ::
evo moj džumbus Very Happy

Mađarski džinovski golub - Page 2 Slika1145

ovaj bijeli sa crnim oko vrata,crnim repom i spicem krila je vjerovatno produkt te kombinacije,ja volim kad je jato priblizno jednake kvalitete,to mi odmah upada u oci.pozzz Berk.
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptyUto Avg 09, 2011 7:35 pm

to je mlada ženka i ima dosta belih predaka, inače ona je rezultatprvog incesta na koji sam se odlučio da radim između brata i sestre po ocu, zadovoljan sam Smile poooozz
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptyPon Okt 17, 2011 8:04 pm

evo nešto mladih mađara Smile

Mađarski džinovski golub - Page 2 Slika1230

Mađarski džinovski golub - Page 2 Slika1231

Mađarski džinovski golub - Page 2 Slika1232

Mađarski džinovski golub - Page 2 Slika1245

Mađarski džinovski golub - Page 2 Slika1254

Mađarski džinovski golub - Page 2 Slika1260

Mađarski džinovski golub - Page 2 Slika1261

Mađarski džinovski golub - Page 2 Slika1262

Nazad na vrh Ići dole
šone
Redovni Clan
Redovni Clan

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptyPon Okt 17, 2011 8:09 pm

fino,fino vidim i ovde novih boja Very Happy Very Happy.
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptyPon Okt 17, 2011 9:24 pm

ovaj bakarac jedino, ali on je predodređen za leženje belih Smile
Nazad na vrh Ići dole
šone
Redovni Clan
Redovni Clan

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptyUto Okt 18, 2011 6:59 pm

šteta a baš je fora Laughing Laughing Laughing .
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 EmptyUto Okt 18, 2011 7:08 pm

jeste, mada ko zna šta sva može ispasti od njega, razmišljao sma da mu dam crveno, kovano ali to sad nemam.. Smile
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 2 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Mađarski džinovski golub
Nazad na vrh 
Strana 2 od 10Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći
 Similar topics
-
» KOVRDZAVI GOLUB
» ILIRSKI GOLUB
» GOLUB MALTEZER
» Golub sa bućkom
» ŠMALKALDENSKI GOLUB

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu