Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PrijemLatest imagesTražiRegistruj sePristupi

Mađarski džinovski golub

Ići dole 
5 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći
AutorPoruka
šone
Redovni Clan
Redovni Clan

Broj poruka : 621
Datum upisa : 25.03.2011

Mađarski džinovski golub - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptyUto Okt 18, 2011 7:20 pm

je li moguće da ti neku boju nemaš Razz Razz Razz .
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

Broj poruka : 272
Datum upisa : 08.04.2011
Godina : 40

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptyUto Okt 18, 2011 8:02 pm

žutu nikako, ostale se mogu zadesiti Smile
Nazad na vrh Ići dole
šone
Redovni Clan
Redovni Clan

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptyPet Nov 04, 2011 6:42 pm

Halo Berk kako teku pripreme za izložbe???Pa nećeš da nam se ni pohvališ,moram da saznam od drugih Wink Wink ,ili nećeš da odaješ tajne.Prema slikama koje sam imao prilike da vidim vjerujem da će biti dobrih ocijena!!!!
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptyPet Nov 04, 2011 11:44 pm

xaxaa dobro je to ako se priča Laughing ..pa ne pripremam se ništa posebno, planiram svega dve izložbe da odradim i to sa ekipom koju želim prodati, ipak i sa njima očekujem dobre ocene Smile

ove godine sam malo izašao iz bele boje, pa nameravam da se vratim na to sledeće kao i na tigrane..tako da se više spremam za narednu godinu Smile
Nazad na vrh Ići dole
šone
Redovni Clan
Redovni Clan

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptySub Nov 05, 2011 6:37 pm

Primjetio sam da si malo zapostavio bijele,tigrasti imaju lijepu boju.A brineri idu li oni na izlozbe ili i oni cekaju iducu godinu Question
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptySub Nov 05, 2011 7:40 pm

tačnije nisam ih zapostavio, samo sam ih malo pomešao zbog osveženja krvi (jer niti imam para da svima kupim baš belo niti imam od koga, jer sve je to isto) i zbog poboljšanja kvaliteta, sad mi predstoji da te trobojce vraćam u belo i belci ko bombe Wink

a brnce, mogao bih izlagati ali bi to bila šarena kolekcije, verovatno ću sledeće godine biti u situaciju da izložim kolekciju crnih, ili recimo ovih svetlijih, sliberastih, belih kako već... Razz
Nazad na vrh Ići dole
šone
Redovni Clan
Redovni Clan

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptyNed Nov 06, 2011 10:07 am

da malo dugotrajniji proces ali se isplati,znam ja da ti volis da kombinujes.tako je to sa hobijem,svaki kosta,ali smo mi hobisti cudna sorta ljudi koji dajemo posljedni dinar za dobrog goluba ili ostale zivotinje,hranu,vitamine i ostalo,jos da izadjemo iz ove recesije,gdje bi nam kraj bio.sretno sa izlozbama.pozzz.
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptyNed Nov 06, 2011 4:29 pm

to je tako hobi je velika ljubav, a tu se onda ne štedi...to što kažeš da malo finansijski bolje stanemo na noge gde bi nam bio kraj Smile

hvala, tebi takođe želim uspeha na izložbama Smile
Nazad na vrh Ići dole
šone
Redovni Clan
Redovni Clan

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptyPon Nov 07, 2011 6:30 pm

Pa vidi ovako Berk,ja već nekoliko godina neizlažem golubove na izložbama,ima nekoliko razloga,prvi je vrijeme,kao što znaš i sam gušani spadaju u grupu golubova koji se malo teže pripremaju za izložbu,stoga ih ja nestignem pripremiti kako treba tako da ih ni neizlažem.Razmišljao sam da nabavim neku lakšu rasu pa da sa njima idem malo na izložbe,ali sam odustao jer ne bi bilo to to.Drugi razlog je suđenje po principu ja tebi,ti meni,čast izuzetcima,ali vjerujem da smo se svi nagledali svega.pa zar da mi golubove sudi sudac koji je prvi put vidio moju rasu golubova baš kod mene,ne hvala.Mislim da je malo sudaca koji mogu dobro odsuditi grupu gušana,kažem opet čast izuzetcima,drugi koji znaju suditi i odgajaju gušane vuku standard na svoju stranu.....možda nije baš prikladno za ovu temu ali je to tako...pozdrav svima.
Nazad na vrh Ići dole
wom griffith
Redovni Clan
Redovni Clan
wom griffith

Broj poruka : 733
Datum upisa : 03.03.2011
Godina : 62

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptyPon Nov 07, 2011 6:55 pm

Berk dolazis li u Kulu na izlozbu kod nas je uvek bilo pedesetak brnaca u skoro svim bojama takode zna da bude i tih tvojih hemerlina, pozdrav svima.
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptyUto Nov 08, 2011 1:20 pm

Šone slažem se sa tobom, pričali smo o ovome već sad se sećam Smile

ne znam Stevane, izlagati neću, a voleo bih doći možda sa novobečejcima ako se uštekam nekako...a da nabavljam neću ništa, dogovorio sam sa Saletom jednu ženku i to bi trebalo da uzmem od njega ako mi se dopadne i to bi bilo dovoljno...a hermeline, imam neku varijantu na mala vrata da ih počnem stvarati kod sebe Wink

pozzz Smile
Nazad na vrh Ići dole
šone
Redovni Clan
Redovni Clan

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptyUto Nov 08, 2011 6:30 pm

wom griffith ::
Berk dolazis li u Kulu na izlozbu kod nas je uvek bilo pedesetak brnaca u skoro svim bojama takode zna da bude i tih tvojih hemerlina, pozdrav svima.
Pa kolega,to kod vas u Kuli izgleda omanja specijalka brnskih gušana Wink Wink Wink ,svaka čast uvijek mi je drago čuti da ima dosta golubova ove rase na izložbi.pozdrav za tebe i Kulu.
Nazad na vrh Ići dole
wom griffith
Redovni Clan
Redovni Clan
wom griffith

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptyUto Nov 08, 2011 8:23 pm

U kuli ima samo tri odgajivaca brnskih, a do pre samo par godina bilo je desetak odgajivaca, i ja sam ih imao. Sada situaciju spasavaju okolna mesta, samo da pomenem Pivnice tamo se jos uvek gaji u poprilicnom brojuu raznoraznim bojama ( MALO PRAVIM ZAZUBICE BERKU), ha, ha, ali nemoj da se brines nemaju nikakve sanse da pre tebe naprave onu tvoju farbu, pozdrav.
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptyUto Nov 08, 2011 11:32 pm

ej druže ošošaću ja njih i farbom i u svim drugim parametrima samo lagano....mislim nije mi to cilj, samo volim da imam lepog brinera jer stvarno uživam u njima, bez obzira što ovde kod nas nikao nema sluha za tu rasu, bar ja samo znam Saleta (koji čini mi se malo posustaje, uticajem okolnosti)...vero vatno ih ima još, ali ih nešto ne viđam..

kako da ti kažem moje vreme tek dolazi Smile
Nazad na vrh Ići dole
šone
Redovni Clan
Redovni Clan

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptySre Nov 09, 2011 7:01 pm

već sam razgovarao sa Berkom o brncima,i to da su ih potisle popularnije rase golubova što je šteta jer je riječ o vrlo interesantnoj rasi.i kod nas se neviđaju na izložbama nešto previše,a nema puno ni odgajivača.sumnjam da će sale odustati od njih,jer mi je rekao da je to ipak njegova rasa golubova.i ja sam ih odgajao nekad,dok ih je bilo puno više,kažem šteta za ovu rasu,ali ko zna možda se rašire zahvaljujući Berku i njemu sličnima.što se tiče boja,mislim da Berk šije i Nijemce Laughing Laughing Laughing .
Nazad na vrh Ići dole
wom griffith
Redovni Clan
Redovni Clan
wom griffith

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptySre Nov 09, 2011 7:38 pm

Ok, samo nemoj da ga uspavas, pivnicani rade sve moguce kombinacije boja, a znam da imaju sa tim iskustva. Ranijih godina dok sam izlagao aktivno, a i sudio vidjao sam razne boje kao i veoma veliki broj brnaca na hjihovim izlozbama. Sad sto se tice kvaliteta mislim da je malo opao, ali ko zna ako bi se malo povelo racuna u odgoju moglo bi se dosta toga promenuti. Ja sam istog misljenja da Sale nece prestati gajiti brnce, voli on to, pozdrav.
Nazad na vrh Ići dole
šone
Redovni Clan
Redovni Clan

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptySre Nov 09, 2011 8:13 pm

znači pivničani su Berku konkurencija a ja mislio da samo Nijemci igraju Wink ,to ga neće uspavati već potaknuti da još bolje radi,konkurencija je zdrava.znači kolega ni ti svoje dobošare neizlažeš......
Nazad na vrh Ići dole
wom griffith
Redovni Clan
Redovni Clan
wom griffith

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptySre Nov 09, 2011 9:06 pm

Vrlo retko, ima mnogo razloga za to, a jedan je i sto ih je vrlo tesko sacuvati u izlozbenoj kondiciji, jer ja vec u drugoj polovini petog meseca rasparujem, pozdrav.
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptySre Nov 09, 2011 9:22 pm

tako je konkurencija jeste zdrava i podsticajna stvar Smile ..kod mene će biti lepih brnaca to znam, a ostali neka rade šta će raditi Wink pozzz
Nazad na vrh Ići dole
šone
Redovni Clan
Redovni Clan

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptyČet Nov 10, 2011 6:06 pm

pa Berk mi u to uopšte nesumnjamo,uvijek mi je drago vidjeti lijepog brnca,kao što sam već rekao i prije.znam kolega wom griffith na šta misliš vrlo dobro,još ako nemaš dovoljno slobodnog vremena onda je to dodatni problem.je li ovaj na tvom avataru iz tvog odgoja????
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptyČet Nov 10, 2011 6:10 pm

nagledaćeš ih se kod mene, čekaj samo da ih još dovedem u red Smile

ja verujem da je to Stevanov golub 100%, ne kiti se on tuđim perjem Wink
Nazad na vrh Ići dole
šone
Redovni Clan
Redovni Clan

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptyČet Nov 10, 2011 6:25 pm

uvijek Berk sa zadovoljstvom,vjerujem i ja da jeste,ali ipak da pitam,samo da je malo veća slika....lijepi dobošari,i to rijetko lijepi....
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptyČet Nov 10, 2011 6:32 pm

jesu Stevan ima baš kvalitetne golubove, imao sam prilike par puta da ih gledam po izložbama, a na tekiru ima slika iihaaaj Smile
Nazad na vrh Ići dole
wom griffith
Redovni Clan
Redovni Clan
wom griffith

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptyČet Nov 10, 2011 9:20 pm

Nazalost bas ovaj nije iz moga uzgoja, to je uvezen golub zbog osvezenja krvi kod belih sam se dobro zatvorio, pa je bilo neophodno nesto uvesti iz Nenacke. Ova druga dva goluba sto sam postavio su moj uzgoj, postavio bih jos koju fotografiju samo mi to bas i neide od ruke, pa ako ste raspolozeni pomagajte. Na tekiru sam registrovan kao Stevan -Kula pa mozes pogledati slike ako si zainteresovan. Pokusacu da u subotnapravim nekoliko slicica brnaca sa nase izlozbe i ako mi pomognete da ih postavim mocicete ih pogledati, pozdrav.
Nazad na vrh Ići dole
berk
Redovni Clan
Redovni Clan
berk

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 EmptyPet Nov 11, 2011 2:05 pm

svakako Stevane to je tvoj golub, nedavno samo se složili drugar i ja da treba znati i kupiti kvalitet.. Smile

što se tiče postavljanja slika tu sam, ti ih samo postavi na tekir pa ću ih ja odande staviti ovde...i obavezno slikaj brnce, pa da se jedim što nisam bio Smile
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Mađarski džinovski golub   Mađarski džinovski golub - Page 3 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Mađarski džinovski golub
Nazad na vrh 
Strana 3 od 10Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći
 Similar topics
-
» KOVRDZAVI GOLUB
» ILIRSKI GOLUB
» GOLUB MALTEZER
» Golub sa bućkom
» ŠMALKALDENSKI GOLUB

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu